Wie ben ik


 

Samen met mijn man en twee zoontjes woon ik in de Hoeksche Waard, waar ik geniet van de ruimte en rust van het platteland. Ik werk op dit moment als docent en examinator en als zelfstandig trainer. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij Kinderopvang NatuurlijkThuis, een uniek kinderdagverblijf in Bergschenhoek.

In ruim 20 jaar heb ik veel geleerd over het opvoeden, verzorgen en begeleiden van kinderen van 0-12 jaar. Het werken met groepen leerde ik tijdens mijn HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Daar werd ook mijn interesse in communicatie en psychologie aangewakkerd. De studie psychologie bracht me vervolgens veel kennis over de ontwikkeling van de mens en wat voor die ontwikkeling van belang is. Eenmaal werkzaam in de kinderopvang kwam daar kennis bij van diverse pedagogische visies, waaronder die van Thomas Gordon en Emmi Pikler. Dit alles bij elkaar maakt dat ik een duidelijk beeld heb van wat belangrijk is voor kinderen om zich, vanuit een veilige basis, optimaal te kunnen ontwikkelen. Hierbij zijn zaken als respect voor het individu, gelijkwaardigheid in contact, vertrouwen in de capaciteiten van het kind, liefde en duidelijkheid onontbeerlijk.

Mijn kennis draag ik met ontzettend veel plezier en passie over aan studenten en deelnemers aan mijn trainingen. De wijze waarop we met kinderen omgaan, is van grote invloed op hun latere leven. Door kinderen een goede basis te geven, dragen we bij aan een toekomst waarin mensen vol vertrouwen (in zichzelf en anderen), evenwichting en veerkrachtig in het leven staan.

Hoe meer mensen doordrongen zijn van het belang van een liefdevolle en respectvolle benadering van kinderen, hoe meer kinderen we kunnen bereiken. Kinderen, die later op hun beurt deze benadering weer kunnen doorgeven. 

 https://www.linkedin.com/in/marleenvanbreugel/